18 iunie 2020 Repertoriu

526 de texte înscrise la Concursul de creație teatrală și literară!

Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București anunță încheierea Concursului de creație teatrală și literară.

Concursul desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie a fost un real succes. Tema „Distanța” a atras numeroși creatori de literatură, amatori și profesioniști, membri sau nu ai uniunilor de creatori din toată țara. Astfel, în cele trei secțiuni – monodramă, proză/eseu/jurnal, grupaj de texte lirice – au fost înscrise peste 526 de creații literare. Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu format din importante personalități culturale și vor fi anunțați public în perioada 15 iulie – 1 august.

Textele teatrale selecționate de jurați vor deveni spectacole online la TDR, cu posibilitatea de a fi reprezentate ulterior pe scena teatrului. Cele mai bune texte de proză, poezie și teatru vor fi publicate într-o antologie, sau, dacă numărul lor va fi mare, în volume separate pentru proză, poezie, teatru.

Instituțiile partenere vor putea oferi premii constând în volume de literatură, invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de MNLR și BMB.

Partener: Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România

Share: