Autorul e în sală

Autorul e în sală

 >>>    de Ion Băieșu | Regia: Dan Tudor     

Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață. În această singură indicație se găsește chintesența spectacolului. Construcția pe două planuri oferă spectatorului șansa nu doar de a asista la jocurile de putere din culisele teatrului, ci și de a se implica în destinul personajelor. Mecanismul comic este angrenat de combinația dintre stilul inconfundabil al dramaturgului Ion Băieșu și jocul actoricesc magistral.

ION BĂIEȘU

Unul dintre cei mai iubiți umoriști români, Ion Băieșu, născut  într-un sat buzoian, pleacă  în tinerețe să muncească la Canal și ajunge la București, absolvent de Filozofie și Filologie.  Spui Băieșu, spui, „Tanța și Costel”, „Dragostea e un lucru foarte mare”, „Mere roșii”, „Balanța”, „Iertarea”, „Autorul e în sală”, spui „Preșul”, „Vinovatul”, „Dresoarea de fantome”, etc.

Deși înființase revista AMFITEATRU, în 1969 este înlăturat de la conducerea ei și se întreține tot restul vieții din scris. Prieten cu marile personalități contemporane lui ca Fănuș Neagu, Ion Cojar sau Eugen Simion , Ion Băieșu rămâne credincios ideii că „râsul este o formă a dragostei”.

În 1992, în SUA, vegheat de copiii lui, pierde lupta cu boala  stingând  prea devreme  farmecul pe care îl răspândea.

        Galeria Foto a evenimentului     

Detalii

Abonează-te la newsletter și află datele următoarelor reprezentații.

TDR, sala Ion Băieșu

1h 45

DISTRIBUȚIA

Dan Tudor
Marius Drogeanu
Mihaela Teleoacă
Tudorel Filimon
Corina Dănilă
Laura Cosoi
Adrian Anghel
Irina Ungureanu
Luana Lute
Vlad Vîlciu

Ilustrația muzicală:
Vlaicu Golcea

Scenografia:
Corina Grămoşteanu

Mișcarea scenică:
Florin Fieroiu

Premiera:
18 februarie 2018

 

        Secvente video din spectacol     

Biletele se epuizează repede, nu mai sta pe gânduri!