Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață. În această singură indicație se găsește chintesența spectacolului. Construcția pe două planuri oferă spectatorului șansa nu doar de a asista la jocurile de putere din culise, ci și de a se implica în destinul personajelor. Mecanismul comic este angrenat de combinația dintre stilul inconfundabil al dramaturgului Ion Băieșu și jocul actoricesc magistral.
Cumpără bilet
Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.
ION BĂIEȘU
Unul dintre cei mai iubiți umoriști români, Ion Băieșu, născut într-un sat buzoian, pleacă în tinerețe să muncească la Canal și ajunge la București, absolvent de Filozofie și Filologie. Spui Băieșu, spui, „Tanța și Costel”, „Dragostea e un lucru foarte mare”, „Mere roșii”, „Balanța”, „Iertarea”, „Autorul e în sală”, spui „Preșul”, „Vinovatul”, „Dresoarea de fantome”.
Deși înființase revista AMFITEATRU, în 1969 este înlăturat de la conducerea ei și se întreține tot restul vieții din scris. Prieten cu marile personalități contemporane lui ca Fănuș Neagu, Ion Cojar sau Eugen Simion, Ion Băieșu rămâne credincios ideii că „râsul este o formă a dragostei”.
În 1992, în SUA, vegheat de copiii lui, pierde lupta cu boala stingând prea devreme farmecul pe care îl răspândea.