Balul cimitirului

Balul Cimitirului

Balul cimitirului

 >>>  după George Astaloș | Scenariul: Alexander Hausvater | Adaptarea cântecelor: Horia Gârbea | Regia: Alexander Hausvater  

BALUL CIMITIRULUI propune o viziune nouă asupra dragostei care este mai presus de moarte. Spiritul omenesc se transfigurează, rămâne însă viu. Lumea se poate schimba prin frumusețe și iubire, oricât de dramatice ar fi împrejurările. Veți vedea o comedie lirică în care umorul, uneori negru, se împletește cu o pledoarie pentru speranță și regăsirea umanității. Muzica, dansul, hazul sunt una cu eternitatea și au capacitatea de a trece peste pragul dintre lumi.

ACTORII susțin că spectacolul lor:

  • … aduce speranța că într-o lume liberă ne vom recăpăta capacitatea de a alege binele de rău
  • … este o celebrare a vieții
  • … propune paradoxul conflictelor dincolo de viață, iar moartea este o continuare a misterului vieții.

George Astaloș:

(4 octombrie 1933, București – 27 aprilie 2014, Paris)

Poet, romancier și dramaturg. George (Gheorghe) Astaloș a absolvit  Școala de Ofițeri topogeodezi (1953). Demisionează din armată pentru a se dedica exclusiv scrisului.

A debutat cu poezie în 1948, într-o revistă școlară. George Astaloș a scris poezie, teatru, roman, eseu, memorialistică, culegeri epistolare, critica și teorie literară. Reacția guvernului României față  de invadarea Cehoslovaciei (1968) a făcut posibilă reprezentarea piesei Vin soldații, debutul său pe scenă.  Obține Premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul de teatru „Vin soldații și alte piese” (1970) În 1972 se montează prima piesă în Occident (Vin soldații, Teatrul Adyar, Paris, regia: Petrică Ionescu). Teatrul său a fost reprezentat pe scenele din: Paris, Londra, New York, Bonn, Bruxelles, Madrid, Lisabona, Tel Aviv, Viena, Berlin etc.

Este autorul a peste 40 de volume de poezie, proză, teatru, eseu, memorii și corespondență. Cărțile i-au fost publicate în: România, Franța, dar și în alte țări. Figurează în peste 20 de antologii de poezie și de teatru, apărute în Europa și SUA: Este autorul unui microdicționar argotic de circa 1000 de articole. Este autor a peste 200 de studii, eseuri și articole critice. Poezia i-a fost publicată în Franța, Italia, România, SUA, Canada și în alte țări.

Detalii

TDR, sala Iosif Naghiu

1h 30 (fără pauză)

Spectacolul este supratitrat în limba engleză.

CU:

Gavril Pătru, Alexandra Stroe, Eduard Cârlan, Carmen Ionescu, Ana Nicolae/Tatiana Serghi, Ioana Repciuc, Mădălin Mandin, Mihai Munteniță/Nicolae Dumitru

Regia:
Alexander Hausvater

Scenografia:
Ștefan Caragiu

Muzica:
Cari Tibor

Coregrafia:
Florin Fieroiu

Light-design:
Lucian Moga

Video-design:
Felix Crainicu și Radu Crăciun

Asistent regie:
Adela Bițică

Premiera:
6 noiembrie 2017

        Galeria Foto a evenimentului     

        Secvente video din spectacol     

Biletele se epuizează repede, nu mai sta pe gânduri!