Fata morgana

Fata morgana

 >>>   de Dumitru Solomon | Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză        

Sub forma unei farse polițiste, cu o dispariție misterioasă și niște anchetatori simpatici, FATA MORGANA este o satiră puternică ascunsă în frișca umorului de situație și de limbaj.

Ingenioasă, cu personaje realiste care merg însă și către fantastic și absurd, piesa nu s-a demodat deloc.

BLANCA DOBA – nominalizată pentru DEBUT la PREMIILE UNITER (ed. XXVII, 2019) pentru rolul „Teo” din spectacolul FATA MORGANA, direcția de scenă Victor Ioan Frunză!

ADRIAN NICOLAE – Premiul pentru CEL MAI BUN ACTOR pentru rolul „Directorul hotelului” din spectacolul FATA MORGANA, direcția de scenă Victor Ioan Frunză – Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, ediția II, 2018

Premiul pentru CEL MAI BUN SPECTACOL în cadrul Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane, ediția II, 2018

Cumpără bilet

Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

Horia Gârbea:

FATA MORGANA este poate cel mai comic dintre textele lui Dumitru Solomon. Publicată în 1978, piesa a fost scrisă în anii când criza morală se agravase, iar lupta cu cenzura se ducea tot mai greu.

Sub forma unei farse polițiste, cu o dispariție misterioasă și niște anchetatori simpatici, piesa este o satiră puternică ascunsă în frișca umorului de situație și de limbaj. Ingenioasă, cu personaje realiste care merg însă și către fantastic și absurd, piesa nu s-a demodat deloc. Natura umană a rămas aceeași. Dar pentru spectatorul de azi, întoarcerea în timp cu 40 de ani adaugă piesei un plus de savoare, detaliu abil exploatat de reputatul regizor Victor Ioan Frunză în decorul, de minuțioasă reconstituire, al Adrianei Grand.

Olga Delia Mateescu:

Impus definitiv în istoria literaturii dramatice ca dramaturg, eseist și critic, laureat al premiului Academiei Române, al premiului USR în 1995, primește și premiul UNITER pentru piesa Repetabila scenă a balconului. Schițelor dramatice din volumele Dispariția, Socrate, Măști contemporane li se adaugă numeroase piese ale unor tomuri ca Fata morgana, Scene din viața unui bădăran, Desene rupestre sau texte ca Țara lui Abuliu, Liftul, Zăpezile de altădată, Noțiunea de fericire și Arma secretă a lui Arhimede. 

Televiziunea Română, Teatrul Național Radiofonic, scenele din țară sau din București au binemeritate succese cu operele lui dramatice, TDR reușind cu spectacolul Fata Morgana un regal comic în care hohotele de râs și aplauzele răsplătesc talentul creatorilor săi: dramaturg, regizor, actori, scenograf, muzicieni, personal teatral.

Detalii

 Abonează-te la newsletter și află datele următoarelor reprezentații.

TDR, sala Iosif Naghiu

1h 45 (fără pauză)

Accesul în sala de spectacol nu este permis persoanelor sub 14 ani.

DISTRIBUȚIA

Popescu Filip (Fifi), locotenent de miliție:
CAROL IONESCU

Teodora Banu (Teo), procuror stagiar:
BLANCA DOBA/ANA CREȚU

Directorul hotelului:
ADRIAN NICOLAE

Lucreția Borgia, fiica lui Vasile Borcea:
NICOLETA HÂNCU

Pscpsc:
ALIN FLOREA/SORIN MIRON

Lombroso, profesor universitar:
ALEXANDRU PAVEL

Soția:
CORINA MOISE

Diana, elevă:
MONICA ODAGIU/DARIA PENTELIE

Sportivul:
GEORGE COSTIN

Castor și Polux:
ANDREI HUȚULEAC

Direcția de scenă:
VICTOR IOAN FRUNZĂ

Scenografia:
ADRIANA GRAND

Spectacolul poate fi supratitrat în limba engleză.

        Galeria Foto a evenimentului