30 august 2018 Comunicate, Festival, Informații

Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare (10-17 septembrie 2018, București)

Chiar și după 100 de ani, arta ne unește!

Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare (10-17 septembrie 2018, București)

 

„Festivalul se înscrie în zona de deschidere europeană a României și a Bucureștiului și transmite un semnal al unității europene, al diversității și creativității țărilor din zona Central și Est Europeană, precum și, dincolo de disensiunile istoriei, al valorilor umaniste comune. Festivalul este o întâlnire a identităților și energiilor creatoare, iar din titlul lui trebuie să reținem două cuvinte: Națiuni – independență și unitate și Centenar – perenitate.”

(Ioan Cristescu – Director al Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare și al Muzeului Național al Literaturii Române).

 

10 țări europene împlinesc anul acesta 100 de ani de la independența lor: Austria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Slovacia și Ungaria. Având ca obiectiv general schimbul cultural în spațiul european, pe parcursul celor 8 zile dedicate evenimentului, Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare va aduce la București spectacole de teatru, lecturi publice de poezie și spectacole-recital, conferințe academice, expoziții de artă plastică și documentare, filme și spectacole de jazz din toate cele 10 țări.

 

Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare (FCNC) este un eveniment inițiat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul de Comedie și Teatrul Dramaturgilor Români. Acesta își propune celebrarea Centenarului în context european, reprezentând un manifest al unității în diversitate și al independenței, un eveniment unic la nivel național și internațional, prin care ne adresăm tuturor celor care se vor afla în București în prima jumătate a lunii septembrie.

 

Mai multe detalii despre program: http://fcnc.ro/

Share: