JUNGLA TÉVÉ

JUNGLA TÉVÉ

 >>>  un spectacol de Gigi Căciuleanu

Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

Alina Petrică și Lari Georgescu fac performanță în profundul sens al cuvîntului. Și ca actori, și ca dansatori. Pentru că Gigi Căciuleanu i-a învăluit în cuvintele lui, în tipul lui de ludic, de oniric, iar cei doi și-au deschis aripile. Perfect. Zborul lor este perfect. Înălțător.

MARINA CONSTANTINESCU

O poezie. O bucurie. O binecuvântare. O bineritmare. Și o senzațională binesincronizare.

LUCIANA ANTOFI

Un tot straniu, care captează, învăluie, confiscă. Raţiunea caută întrupările junglei, simţirea o roagă să proroge înţelesurile.

MIHAI BREZEANU

Spectacolul te face să îți pui întrebări, dar deseori, prin jocul de cuvinte extrem de spumos, te face și să zâmbești; poate uneori amar, pentru că în spatele unor astfel de jocuri de cuvinte se află o realitate care de multe ori a devenit fie ridicolă, fie absurdă – (i)realitatea ecranelor în am ajuns să trăim. 

ANABELLA GLORIA NICULESCU-GORPIN

GIGI CĂCIULEANU:

De ce „Junglă” ?

Trăim într-o permanentă și nemiloasă junglă în mișcare. Jungla domestică. Jungla urbană. Jungla socială. Jungla politică etc. Pe cât de iute se dezvoltă „inteligența artificială” creând propria sa junglă cu drumuri de nepătruns, pe atât „prostia naturală” rămâne fermă pe ale sale poziții închizătoare de drumuri și dărâmătoare de poduri.

Dar nu numai în afară ci și în noi înșine o adevărată junglă locuiește și mișună fără astâmpăr. În corp, în minte, în inimă… Soarta noastră pare a fi o încercare mai mult sau mai puțin reușită de a (supra-)viețui într-o junglă a nebuniilor interioare sau exterioare, a sa proprie sau a altora… O junglă  a spațiilor închise sau a deșerturilor sălbatice…

 

De ce TéVé?

Marele câștigător al junglei în care noi, umanitatea răs-civilizată, am fost zvârliți de către epoca în care trăim este ECRANUL. Mic, mare, mijlociu. Ecranul vehicul și întreținător de iluzii de tot felul. Ne petrecem vremea scrutând patrulaterele electronice de la tabletă, laptop sau telefon… Până și unele ceasuri au un ecran pe care, tot așa, pot defila după voie: filme, anunțuri, bârfe, jingle-uri, sloganuri, news-uri și fake news-uri, adevăruri și de cele mai multe ori ne-adevăruri. Conștienți fiind că ceea ce este minciună gogonată pentru unii poate constitui un crud adevăr pentru alții. Și viceversa. Dacă încă nu demult exista o singură și aceeași TV, la programele căreia lumea se uita atunci când deschidea televizorul, acum fiecare dintre noi își poate “confecționa” propriul său program, propria sa telenovelă, propria sa comedie. La ora și chiar în secunda când are chef. După chipul și asemănarea sa. Propria sa TéVé.

Nu mai e nevoie să se aștepte nerăbdător apariția animatorilor sau prezentatorilor preferați. Putem juca noi înșine, așa cum ne „vine”, roluri de animatori sau eroi ale propriilor noastre fantasme. Fiecare poate « jUngla » după voie cu imaginile. Deci și eu. Și noi. Și voi. De unde acest spectacol: Jungla TéVé. O serie de „aventuri” dinamice și verbale într-un univers în care cele două personaje (generice), EA și EL, sunt confruntate cu tot soiul de himere. O lume formată de lucruri plasate în echilibru șubred între abstract și concret, între rutina cotidianului și un fantasmagoric suprarealism.

Jungla TéVé e un spectacol fără referințe geografice ori temporale bine determinate, ba chiar dimpotrivă: ar trebui să poată fi perceput ca fiind situat în orice spațiu și timp. Un spectacol care se adresează celor care dacă după reprezentație ar dori să continue să observe jungla, s-ar înarma cu o cameră de luat vederi și ar ieși în stradă sau s-ar închide undeva înăuntru, până la insuportabil, cu aceleași persoane… ca să proiecteze apoi ceea ce a filmat pe „ecranul” propriului său univers-TéVé.

La invitația lui Marius Bodochi, JUNGLA TéVé completează pe scena Teatrului Dramaturgilor Români “Trilogia Junglelor” – lansată în 2001 cu spectacolele: JUNGLA X și CARTEA JUNGLEI X la Teatrul Ariel din Târgu Mureș (director: Gabi Cadariu).

PARTICIPĂRI ÎN FESTIVALURI

2022. Festivalul Teatru la Cetate, Suceava

2021. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

2021. Gala Tânărului Actor HOP, Alba Iulia

2021. Proiectul „Turneu de vară”, organizat de Teatrul Național Timișoara

2021. Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța (secțiunea OFF)

2021. Festivalul de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”, București

2021. Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași

Detalii

  Următoarele reprezentații vor fi anunțate în curând.
Abonează-te la newsletter.

Sala „Ion Băieșu”

1h 15 (fără pauză)

Un spectacol de:
GIGI CĂCIULEANU

Asistent:
LELIA MARCU-VLADU

Muzică originală:
ADRIAN NOUR

Scenografie:
CORINA BOBOC

Cu:
LARI GIORGESCU

ALINA PETRICĂ

Premieră:
10 februarie 2021

        Galeria Foto a evenimentului     

      Video     

Biletele se epuizează repede, nu mai sta pe gânduri!