PLICUL

PLICUL

 >>>  după Liviu Rebreanu, regia Dan Tudor

Pentru mine arta – zic „artă” și mă gândesc mereu la literatură – înseamnă creație de oameni și de viață. Astfel arta, întocmai ca și creație divină, devine cea mai minunată taină. Creând oameni vii, cu viață proprie, cu lume proprie, scriitorul se apropie de misterul eternității. Nu frumosul, o născocire omenească, interesează în artă, ci pulsația vieții.”  (Liviu Rebreanu)

Acidă, ironică, usturătoare, satira socială și politică scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți autori români din perioada interbelică se dovedește a fi surprinzător de actuală astăzi, la 100 de ani de la prima punere în scenă – PLICUL de Liviu Rebreanu construiește un univers în care se întâlnesc intrigile amoroase, șicanele politice, lupta pentru putere, oamenii cu lumini și umbre care dau viață unei comunități din provincie. În acest oraș mic cu gară mare, în care rivalitățile sunt la ordinea zilei, iar comploturile la tot pasul, primarul Arzăreanu cunoaște cel mai bine principiile jocului, așa că apelează la orice tertip pentru a câștiga un nou mandat, chiar dacă acest lucru înseamnă uneori să profite de cei dragi pentru a-și atinge scopurile.

În versiunea scenică a unui regizor de mare succes – Dan Tudor, cu o echipă artistică îndrăgită de public, Teatrul Dramaturgilor Români vă propune să vedeți o comedie desăvârșită, care trece cu brio testul timpului.

Selecteaza data reprezentatiei

Detalii

04.10, 19.00 – SALA DALLES

TDR, sala „Ion Băieșu”

2h (fără pauză)

PLICUL

după
LIVIU REBREANU

adaptare scenică și regie:
DAN TUDOR

scenografie:
MIRELA TRĂISTARU

asistent scenografie:
MIRUNA RĂDULESCU

muzică originală:
DAN TUDOR

cu:
GABRIEL FĂTU
ALEXANDRA VELNICIUC
DANI POPESCU
MARCELO COBZARIU
ORODEL OLARU
ANDREI DUBAN
DAN TUDOR
DOINA TEODORU
TUDOREL FILIMON

        Galeria Foto a evenimentului     

Biletele se epuizează repede, nu mai sta pe gânduri!