Vizionați repertoriul TDR
În universul lui Caragiale toate situațiile sunt drame fără repercusiuni. Nu există mize reale, și din cauza asta oamenii acestui univers umflă mizele la dimensiuni astronomice. Nimeni nu poate păți nimic aici. Nimeni nu decade, nimeni nu atinge înălțimi azurii.
DETALII
Spectacolul reprezintă o expresie teatrală inedită în peisajul artistic autohton. Punerea în balanță a celor două arte (muzica și teatrul) fără a fi părtinitor cu vreuna dintre ele, ba mai mult acestea susținându-se, potențându-se reciproc și preluându-și rolul celeilalte pe tot parcursul spectacolului, fac din “Variațiuni la Invențiuni Opus. 2” un spectacol de neuitat.
„Șase comedii ușoare pentru oameni triști e un șirag de perle culese de pe fundul unei mări poluate; perlele sunt curate și limpezi în miezul lor însă scoicile acelea care le-au produs sunt bolnave și triste, aproape că seamănă cu oamenii culegători: preocupați, lacomi, grabiți și egoiști.
„Purtând titlul sugestiv – INDISCREȚII DE TRANZIȚIE – piesa scrisă și regizată de mine, în care, bineînțeles, și joc, este o comedie de tranziție din care ies adevăruri despre noi. Se vorbește despre dragoste, trădare, credință, gelozie, conflicte între generații, afaceri, iubire, bani și iar iubire, și iar bani. Deci despre noi.
Apariția piesei EXISTĂ NERVI a marcat un alt drum în dramaturgia românească. Încadrată de criticii momentului în sfera teatrului absurdului, această „primă tatonare dramatică” a scriitorului Marin Sorescu propune imagini și idei ce pot fi asamblate într-o serie complexă de sensuri și semnificații.
Câștigător al premiului de originalitate în cadrul emisiunii Românii au talent, MAGITOT vine la Teatrul Dramaturgilor cu un super spectacol interactiv de magie și comedie.
În PASĂREA MĂIASTRĂ – MARIA TĂNASE, Adriana Trandafir o interpretează magistral pe celebra artistă Maria Tănase, o personalitate marcantă a culturii românești.
IONA este un spectacol care pune accent pe bogăția interioară a personajului, textul fiind servit și potențat prin muzica special compusă, interpretată live, iar cei doi muzicieni devin și personaje ale poveștii. Gestul și limbajul corporal capătă o importanță cu totul specială în acest cadru.
București. 1974. Comunism și omul se străduiește să devină nou. Două cooperative rivale – „Avântul mobilei” și „Progresul mobilei” – se întrec în cursa pentru îndeplinirea Planului Cincinal.
Într-un mic orășel de provincie, într-o gară în care nu opresc trenurile rapide, existența blândă și predictibilă a localnicilor este răvășită de sosirea unei scântei din „lumea mare”.
MAZURKA este un spectacol emoționant, o odisee în mitul lui Chopin: GENIUL muzical și OMUL Chopin.
Sinopsis: -Nu credeți că e posibil să fim în lumi paralele? -Dacă erau paralele nu ne mai întâlneam…
O comedie despre tranziția românească din perioada 1993-1996.
Margo de Alina Suărășan prezintă tragicomedia unor vieți trăite la limita dintre visul la care are dreptul orice om și grotescul realității cotidiene.
Vorbim cu delicatețe și umor despre cât de fragilă și complexă este legătura între ființele umane.
O femeie a zilelor noastre trăiește un moment unic: întâlnirea cu cel mai mare dramaturg al lumii, apărut ca prin magie pe o scenă contemporană.
Ambasada iubirii e o satiră nemiloasă, ca o gheară în mânușă de catifea.„Teroriștii” ipotetici vor să fure și ei secretul „iubirii netulburate”, dar nu o pot face oricât ar încerca, pentru simplul fapt că unii s-au născut… ambasadori. O comedie despre destinul care nu poate fi schimbat.
Sub forma unei farse polițiste, cu o dispariție misterioasă și niște anchetatori simpatici, FATA MORGANA este o satiră puternică ascunsă în frișca umorului de situație și de limbaj.
Piesa Dona Juana este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe, masculin și feminin, în demersul lor comun,
Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață.
Un spectacol din două texte interesante, care nu și-au pierdut actualitatea: „Hoțul perfect” de Dan Tărchilă și „Puterea dragostei” de Ion Băieșu.
Teatrul Dramaturgilor Români propune un spectacol interactiv, bazat pe textele unuia dintre cei mai apreciaţi dramaturgi din Statele Unite: Saviana Stănescu.
INFRACTORII, o comedie care face haz de necaz. Ce-ai face dacă un incendiu a distrus tot ce aveai, asigurarea nu plătește, banca refuză să-ți acorde credit și soția te anunță că familia se va mări curând? Și – dacă asta face din tine un… „infractor”?
BALUL CIMITIRULUI propune o viziune nouă asupra dragostei care este mai presus de moarte. Spiritul omenesc se transfigurează, rămâne însă viu. Lumea se poate schimba prin frumusețe și iubire, oricât de dramatice ar fi împrejurările.
Deși Zaharia Trahanache a avut un singur fiu, dacă ne uităm înspre politica românească din zilele noastre putem constata că a avut o mulțime de urmași. O piesă despre moștenire, urmași și o societate „fără prințipuri”.
Exercițiu de echilibru este un text care surprinde mai fidel decât o imagine HD viața dintr-o familie a anului 2018.
Producția este realizată pe baza unor schiţe dramatice mai puţin cunoscute ale lui Tudor Arghezi și se dorește un omagiu adus marelui scriitor la comemorarea a 50 de ani de la intrarea sa în panteonul literaturii universale.