AUTORUL E ÎN SALĂ

by

AUTORUL E ÎN SALĂ

 Ion Băieșu | Regia: Dan Tudor

sâmbătă, 3 martie 2018, 19:00
duminică, 4 martie 2018, 19:00

Sala Ion Băieșu
Teatrul Dramaturgilor Români
Calea Griviței nr. 64-66

Cumpără bilet!

Biletele pentru spectacolele TDR se pot cumpăra online de pe www.bilet.ro.

Ce se întâmplă când vedeta teatrului nu e în cabină la ora spectacolului de gală? „Autorul e în sală” este o comedie neobișnuită despre un bărbat ghinionist și o divă care își cauă fericirea. O poveste prezentă în teatru și în afara lui.

 

Ion Băieșu

Unul dintre cei mai iubiți umoriști români, Ion Băieșu, născut  într-un sat buzoian, pleacă  în tinerețe să muncească la Canal și ajunge la București, absolvent de Filozofie și Filologie.  Spui Băieșu, spui, „Tanța și Costel”, „Dragostea e un lucru foarte mare”, „Mere roșii”, „Balanța”, „Iertarea”, „Autorul e în sală”, spui „Preșul”, „Vinovatul”, „Dresoarea de fantome”, etc.

Deși înființase revista AMFITEATRU, în 1969 este înlăturat de la conducerea ei și se întreține tot restul vieții din scris. Prieten cu marile personalități contemporane lui ca Fănuș Neagu, Ion Cojar sau Eugen Simion , Ion Băieșu rămâne credincios ideii că „râsul este o formă a dragostei”,  În 1992, în SUA, vegheat de copiii lui, pierde lupta cu boala, stingând  prea devreme  farmecul pe care îl răspândea.

Distribuția:

Dan Tudor
Marius Drogeanu
Mihaela Teleoacă
Tudorel Filimon
Corina Dănilă
Laura Cosoi
Adrian Anghel
Irina Ungureanu
Luana Lute
Vlad Vîlciu

Ilustrația muzicală: Vlaicu Golcea

Scenografia: Corina Grămoşteanu

Mișcare scenică: Florin Fieroiu