DONA JUANA

by

DONA JUANA

 Anca Visdei | Regia: Radu Gheorghe

vineri, 21 septembrie 2018, 19:00
sâmbătă, 27 octombrie 2018, 19:00

Sala Ion Băieșu
Teatrul Dramaturgilor Români
Calea Griviței, nr. 64-66.

Cumpără bilet!

Biletele pentru spectacolele TDR se pot cumpăra online de pe www.bilet.ro.

Piesa Dona Juana este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe, masculin și feminin, în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere.

Radu Gheorghe: 

„Femeie, ființă de douăsprezece ori spurcată… orice femeie este un criminal potențial. Brațele ei sugrumă, sărutările ei otrăvesc, parfumul ei înnăbușă! Nu poți să te păzești niciodată îndeajuns de femei!

Și cu toate acestea, personajul care face aceste afirmații, Siegfried, va fi sedus și abandonat de Dona Juana  în câteva clipe și asta, doar ca un exercițiu pentru marile cuceriri ce urmează. Piesa Dona Juana scrisă de Anca Visdei este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere. Întrebarea este însă pentru cât timp? Dona Juana  încearcă și reușește  să surprindă și să se bucure de clipa atât de efemeră a fericirii. Victimele ei, surprinse de viteza cu care sunt seduse și părăsite, se sinucid sau, lovite crunt în orgoliu și cuprinse de gelozie, încearcă să se răzbune.

Peste puțin timp poate, ne vom uita cu duioșie (noi, cei care între timp vom fi devenit niște roboți performanți și veșnici) la aceste personaje care se mai încurcau încă în sentimente și termeni care sigur vor deveni istorie: dragoste, ură, devotament, trădare, gelozie, pasiune, talent, geniu, Dumnezeu.”

 

Distribuția:

Cătălina Mustață
Angela Ioan
Radu Gheorghe
Dan Profir
Daniel Vișan
Alexandru Nagy
Răzvan Popa

Ilustrația muzicală: Radu Vâlcu și Emi Ionescu

Scenografia: Radu Gheorghe

Dans: Amelia Stuparu și Georgeta Ciocîrlan

Costume: Doina Levința

Premieră oficială: 29 aprilie 2018