26 aprilie 2018 Informații

Un nou spectacol la Teatrul Dramaturgilor Români, dar și o premieră oficială

 

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, la Teatrul Dramaturgilor Români vor avea loc primele reprezentații ale spectacolului Fata Morgana , poate cel mai comic dintre textele lui  D. Solomon. În regia lui Victor Ioan Frunză, spectacolul este o comedie polițistă cu milițieni, o satiră puternică ascunsă în frișca umorului de situație și de limbaj.

Ingenioasă, cu personaje realiste care merg însă și către fantastic și absurd, piesa, publicată în 1978, nu s-a demodat deloc. Natura umană a rămas aceeași. Dar pentru spectatorul de azi, întoarcerea în timp cu 40 de ani adaugă piesei un plus de savoare, detaliu abil exploatat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză în decorul, de minuțioasă reconstituire, al Adrianei Grand.

Spectacolul, supratitrat în limba engleză, se va juca în sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Români (Calea Griviței 64-66), primele reprezentații fiind sâmbătă ora 16.00 și ora 20.00.

Durata spectacolului: 1h45’ (fără pauză)

***

Duminică, 29 aprilie 2018 este premiera oficială a spectacolului Dona Juana de Anca Visdei, în regia lui Radu Gheorghe.  Autoarea textului este invitatul special al serii.

Muzica lui Radu Gheorge și regia sa inspirată se combină scânteietor într-un bal al dragostei și-al morții în care costumele Doinei Levința joacă un rol esențial. Dona Juana este eroina care emană parfumul păcatului, dar și mireasma inefabilă a iubirii. Interpreta ei, Cătalina Mustață, deține toate armele seducției și farmecele fatale ale femeii eterne.

Spectacolul, supratitrat în limba engleză, se va juca în sala Ion Băieșu a Teatrului Dramaturgilor Români (Calea Griviței 64-66), ora 19.00.

Durata spectacolului: 1h45’ (fără pauză)

 

Biletele pentru toate spectacolele și evenimentele TDR se pot cumpăra online pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței 64-66.

Rezervări: 0756021105.

Share: