25 martie 2022 Repertoriu

DE ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI: PARACLISERUL

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI  

la Teatrul Dramaturgilor Români!

Oamenii iubesc, stau de vorbă și mor. O mai fi ceva?…”

 

Așa cum spunea Marin Sorescu, teatrul e o formă austeră a literaturii…Teatrul e o moară de vânt care merge numai cu apă (apă vie) şi care macină autorul.

De ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI, duminică, 27 martie, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, vă propune o întâlnire cu PARACLISERUL lui Marin Sorescu, interpretat magistral de Claudiu Bleonț.

Spectacolul „Paracliserul” de Marin Sorescu, în regia lui Marcel Ţop, la Teatrul Dramaturgilor Români e o destăinuire a unui suflet în căutarea sinceră a credinţei. „Paracliserul” la Teatrul Dramaturgilor Români e un spectacol foarte personal şi foarte necesar astăzi, când credinţa bâjbâie în căutarea unor repere. (Alina Epîngeac)

Mesajul de Ziua Mondială a Teatrului este transmis în acest an de regizorul american de operă şi teatru, Peter Sellars. În opinia sa, este timpul pentru “o profundă împrospătare a minţilor, a simţurilor, a imaginaţiilor, a istoriilor şi a viitorului. (…) Nu avem nevoie să ni se ofere distracţie. Avem nevoie să ne strângem laolaltă. Avem nevoie să împărtăşim acelaşi spaţiu – şi avem nevoie să cultivăm spaţiul împărtăşit. Avem nevoie de spaţii ocrotite în care să fim egali și în care să ne ascultăm unii pe alții.”

Paracliserul simbolizează înălțarea pe verticală a omului, căutarea de sine, zbuciumata căutare de celest, așa cum îl descria Marin Sorescu pe eroul său din cea de-a doua piesă a trilogiei Setea muntelui de sare.

Vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului și să primim cu bucurie o confesiune… „Vezi să nu ni se termine speranța, Doamne, înaintea aripilor!

 

Biletele pot fi achiziționate pe www.bilet.ro.

Rezervări: 0756 021 106  / rezervari@teatruldramaturgilor.ro

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul

General al Municipiului București.

Share: