25 mai 2023 Anunțuri, Informații

Teatrul Dramaturgilor Români anunță avanpremiera spectacolului PLICUL!

Teatrul Dramaturgilor Români, instituție publică de cultură în subordinea Primăriei Municipiului București, anunță avanpremiera spectacolului PLICUL după Liviu Rebreanu, adaptare și regie Dan Tudor – vineri, 26 mai, ora 19:00, în sala „Ion Băieșu”.

În versiunea scenică a cunoscutului regizor Dan Tudor, cu o echipă artistică îndrăgită de public – Gabriel Fătu, Alexandra Velniciuc, Dani Popescu, Marcelo Cobzariu, Orodel Olaru, Andrei Duban, Dan Tudor, Doina Teodoru, Tudorel Filimon – Teatrul Dramaturgilor Români vă propune revizitarea unei comedii desăvârșite care trece cu brio testul timpului: PLICUL de Liviu Rebreanu.

Acidă, ironică, usturătoare, satira socială și politică scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți autori români din perioada interbelică se dovedește a fi surprinzător de actuală astăzi, la 100 de ani de la prima punere în scenă. PLICUL de Liviu Rebreanu construiește un univers în care se întâlnesc intrigile amoroase, șicanele politice, lupta pentru putere, oamenii cu lumini și umbre care dau viață unei comunități din provincie. În acest orășel mic cu gară mare, în care rivalitățile sunt la ordinea zilei, iar comploturile la tot pasul, primarul Arzăreanu cunoaște cel mai bine principiile jocului, așa că apelează la orice tertip pentru a câștiga un nou mandat, chiar dacă acest lucru înseamnă uneori să profite de cei dragi pentru a-și atinge scopurile.

Scenografia este semnată de Mirela Trăistaru, iar muzica originală este compusă de Dan Tudor.

Share: